Szukasz domowego sposobu na wzmocnienie odporności? Nie chcesz stosować wymyślnych suplementów diety z apteki, lecz coś naturalnego i smacznego? Wypróbuj syropy z owoców.
Owoce czarnego bzu zawierają w sobie m.in. witaminy A,B i C, kwas foliowy oraz antocyjanozydy działające pozytywnie na naczynia krwionośne. Oprócz tego syrop z bzu czarnego może być stosowany oczyszczająco, wykrztuśnie i napotnie. Pomaga zwalczać nie tylko przeziębienie i grypę, ale także nerwobóle. Należy pić go trzy razy dziennie po dwie łyżki.
Słodkie maliny są bogate w kwasy organiczne i witaminy. Syrop malinowy jest stosowany w chorobach, których przebieg objawia się wysoką temperaturą. Działa antybakteryjnie i antywirusowo oraz napotnie. Najlepiej pić go z ciepłą, ale nie gorącą herbatą. Do uzyskania oczekiwanych efektów wystarczą 3-4 łyżeczki.
Dzika róża zawiera w sobie nie tylko ogromną ilość witaminy C, ale także karotenoidy oraz flawonoidy, które wzmacniają jej działanie. Dzięki temu jest to wspaniały środek do wzmocnienia odporności. Wystarczy wypijać jeden kieliszek syropu dziennie, aby odczuć jego zbawienne działanie. Sprawdź przykładową ofertę: syrop różany.
Te małe, cierpkie owoce skutecznie rozwiążą nasze problemy z układem moczowym oraz pomogą zwalczyć gorączkę. Dzieje się tak dzięki obecności garbników, flawonoidów i witaminy C w owocach tarniny. Ponadto pomaga ona zwalczyć problemy jelitowe. Syrop najlepiej pić z herbatą. Należy przyjmować 2 lub 3 łyżki dwa razy dziennie.
Czerwone owoce krzewu derenia są źródłem żelaza oraz witamin A, P i C. Mają one również działanie przeciwgorączkowe i zwalczające biegunkę. Syrop z owoców derenia stosuje się także w leczeniu anemii. Codzienne stosowanie syropu na pewno przyniesie nam ulgę w wielu dolegliwościach.